Family

Mitä vaikutuksia auringolla on rannalla, vuoristossa tai kaupungilla?

Miten nautit auringosta täysin suojattuna

Kun aurinko paistaa mekin säteilemme. Ja parasta aikaa varastoida hieman auringonvaloa on loma-aika. Vietitpä aikaasi sitten rannalla tai vuoristossa, NIVEAn avulla voit nauttia loma-auringosta ilman huolen häivää. Löydä kokopäivän aurinkovoiteemme, ranta-aurinkosuojamme ja hiihtoaurinkovoiteemme.

Kohti rantaa

Ranta on lempipaikkamme kesällä. Rantaan liplattavat aallot, varpaita kutittava hiekka ja paistava aurinko... ihanaa! Mutta rantapäivän vietto vaatii muutaman asian huomioimista.

Nauti joka hetkestä rannalla

Mitä rannalla oloon tulee, me nautimme myös kuumimmista keleistä. Merituuli viilentää meitä mukavaan lämpötilaan, ja jos silti tulee liian kuuma, voimme aina käydä meressä. Mutta ei kannata antaa sen huijata. Vaikka tuulenvire on mukavan viileä,  auringon säteily on silti aina läsnä. Ja sama pätee veteen: 60 % UVB-säteistä ja 85 % UVA-säteistä voi tunkeutua 50 cm vedenpinnan alapuolelle. Siksi on erittäin tärkeää suojautua vedenkestävällä aurinkovoiteella. Onkin hieno juttu, että kaikki NIVEA aurinkosuojatuotteet ovat vedenkestäviä ja suojaavat siten ihoasi myös vedessä ollessasi. Siksi voit yksinkertaisesti aina käyttää suosikkituotettasi.

Nauti auringosta turvallisesti

Sunscreen at the beach

Jos lisäät aurinkosuojaa aina uimisen ja kuivaamisen jälkeen, voit rentoutua ja nauttia päivästäsi auringossa.

Varjo on parasta auringonvaloa

Paras paikka auringossa on paikka varjossa. Tämä on totta myös rannalla, varsinkin jos haluat saada terveen kesäisen rusketuksen. Vaikka varjo tarjoaa huomattavaa suojaa UV-valolta, se ei estä sitä täysin. Jopa 40 % UV-säteistä saavuttaa sinut myös varjossa. Se tarkoittaa, että rusketut myös varjossa. Joten palamisen riski on huomattavasti suurempi kuin monet ajattelevat. Edes pilvet eivät tarjoa täydellistä suojaa. Pilvinen ja harmaa taivas vähentää UV-säteilyä vain muutaman prosentin. Joten jos olet varjossa tai sää on pilvinen, älä silti unohda riittävää suojaa.

Aurinkosuoja rannalla

sunscreen at the beach

Yleisenä sääntönä voidaan sanoa, että koko vartalo tulee suojata riittävästi. Kun levität voidetta, kiinnitä erityistä huomiota vartalosi niinsanottuihin "aurinkoansoihin" (nenä, posket, olkapäät, niska, jalkapöydät, paljas pää), sillä ne altistuvat runsaille auringonsäteille.

Kosteuta ja rauhoita auringossa olon jälkeen after sun -tuotteilla

Vaikka olet pitänyt hyvää huolta itsestäsi, ihosi tuntuu usein kuumalta ja kuivalta auringossa vietetyn päivän jälkeen. Se kaipaa intensiivistä kosteuttamista. After sun -tuotteet on suunniteltu erityisesti ihosi tarpeisiin, ja niistä se saa kaiken mitä se nyt tarvitsee.

Tarpeelliset tuotteet päivään rannalla

  • Aurinkovarjo – rentoudu ja nauti päivästä varjossa. 
  • Mutta älä unohda aurinkosuojaa.
  • Aurinkosuoja – ja muista aina lisätä suojaa uimisen ja kuivaamisen jälkeen.
  • Hattu, lippis tai huivi– hiuksesi ja päänahkasi kaipaavat myös suojaa
  • Aurinkolasit – silmäsi tulisi aina olla hyvin suojattu kunnollisilla aurinkolaseilla. Älä unohda ostaa niitä myös lapsille!

Woman water

Ja muista juoda rannalla myös riittävästi nesteitä.

Ylös vuorille

Vuoristoista on tulossa yhä suositumpia lomakohteita. Eikä pelkästään talven hiihtolomakaudella. Vuoret ovat monen kohdelistalla myös muina vuodenaikoina, jolloin siellä voi harrastaa patikointia, vaellusta ja maastopyöräilyä. Jos suunnittelet matkaa vuorille, muista pakata mukaan hiihtoaurinkovoide.

Tämä tekee vuoristosta erityisen

Ylhäällä kaiken muun yläpuolella olo ja uskomattomista näköaloista nauttiminen – vuoret ovat ihan huippu juttu! Nauti joka hetkestä. Mutta aivan kuin rannallakin, viileä vuoristotuuli voi olla petollinen, sillä UV-säteet ovat edelleen läsnä. Viileä tuulenvire voi myös muuttua nopeasti jäätäväksi tuuleksi, varsinkin korkealla vuoristossa. Ihosi tarvitsee siksi suojaa UVA- ja UVB-säteiden lisäksi myös kylmyydeltä. Näillä alueilla on usein pitkälle kevääseen tai kesään säilyviä lumisia alueita. Ole silloin erityisen varovainen: lumi heijastaa auringon säteitä ja vahvistaa niiden vaikutusta – jopa 90 % UV-säteilyn kokonaismäärästä. Sijoita hiihtoaurinkovoiteeseen!

Lisää aurinkosuojaa säännöllisesti

Sunscreen in the mountains

Tärkeää: vaeltaessa tulee helposti kova hiki. Se huuhtelee aurinkosuojaa pois vähitellen. Joten jos lisäät aurinkosuojaa jatkuvasti vaelluksen aikana voit rentoutua ja nauttia päivästäsi.

Vuorilla tulisi suojata erityisesti nämä ihoalueet

Sunscreen skin

On myös totta, että vuorilla ollessasi sinun tulisi suojata kaikki suoraa auringonvaloa saavat kehon alueet. Kiinnitä erityistä huomiota kasvoihisi, nenänvarteesi, niskaan, käsiin ja korviin.

Essentials for a day in the mountains

You will enjoy your day in the mountains all the more if you take everything you need with you. Here is a little checklist of the things that are all too often left at home: 
  • Sunglasses – make sure the lenses have UV protection. 
  • Head covering – cold and sun damage both skin and hair. 
  • Plenty to drink – tip: a light plastic bottle is easier to carry. 
  • Lip care – pay attention to the sun protection factor here, too. 
  • A snack to stave off hunger – try taking dried apricots with you. They are filling, taste good and the beta carotene improves the skin’s protective function.

Important for mountain holidaymakers: UV rays increase with altitude

Mountain UV radiation

Another thing to note when staying in the mountains: the intensity of UVB rays increases with altitude: by 15–20% for every 1,000 metres. This means that you need a higher sun protection factor the higher you ascend.

Kotona, kaupungissa, maaseudulla: auringon ottoa varastoon

Livahda ulos lounastauollasi ja varastoi hieman aurinkoa. Ei ole väliä missä olet, sillä voit tehdä sen melkein missä tahansa. Lähipuistossa tai työpaikan terassilla, ulkona olo auttaa sinua rentoutumaan ja selvittämään päätäsi. Joka tapauksessa auringon voimaa aliarvioidaan usein, ja huulesi voivat kiristyä ja ihosi palaa silmänräpäyksessä. Tämän estämiseksi ole ulkona auringossa korkeintaan 15 minuuttia ilman suojaa. Tämä aika vaihtelee tietysti ihotyypistäsi riippuen, mutta yleisohjeena voidaan pitää neljännestunnin rajaa. Jos haluat olla auringossa huoletta pidempään, käytä kasvoille tarkoitettu aurinkovoidetta kuten Moisturizing Day Care jonka SK on 15.

sun

Pieni tauko auringossa? Valitettavasti vapaat radikaalit eivät pidä taukoja. Älä polta kasvojasi tarpeettomasti - valitettavasti jo 10-15 minuuttia suojaamattomana auringossa riittää siihen.

Kuinka helposti aurinkovoide kuluu pois?

Käytimme kameraa UV-linssillä katsoaksemme kuinka kauan aurinkovoide pysyy iholla levittämisen jälkeen. Kun katsot aurinkovoidetta UV-linssin läpi näet kuinka suuri osa ihostasi on suojattu. Hikoilu, uiminen ja pyyhkeellä kuivaaminen vaikuttavat kaikki aurinkosuojan määrään.

Our recommendations for you