Auringonpolttama-header

Paloitko auringossa? Välitön apu

Mitä auringonpolttamiin tulee, on toimittava nopeasti!

Paras vinkki auringonpolttamiin? Vältä niitä! Jos kuitenkin unohdit levittää aurinkosuojaa, on tärkeää toimia heti. Täältä löydät pika-apua.

Mitkä kehon osat ovat erityisen herkkiä palamaan?

Valitettavasti mikä tahansa kehon osa saattaa palaa, mutta muutamat alueet ovat erityisen alttiita UV-säteilylle. Se johtuu osittain niiden suojattomasta sijainnista, osittain herkistä ihoalueista.

Kehon ”aurinkoansa”-osat tarvitsevat erityistä huomiota.

Kehon ns. ”aurinkoansat” ovat kasvot, erityisesti nenänvarsi, huulet, silmien ympärys, otsa japosket. Kasvojesi iho on suojaamattomana alttiina auringolle joka päivä. Lisäksi kasvojen iho on paljon ohuempi ja siksi paljon herkempi. Tästä syystä se vaatii erittäin korkean aurinkosuojakertoimen. Muista käyttää lomalla erityisesti herkälle iholle tarkoitettua aurinkovoidetta. Jokapäiväisessä käytössä käytä päivävoidetta, jossa on aurinkosuojakerroin. Helposti palaviin alueisiin kuuluvat dekoltee, kaula, jalkapöytä, hartiat, korvat ja päälaki. Tehokkaan aurinkosuojakertoimellisen aurinkovoiteen tai -öljyn lisäksi vaatetus on paras tapa suojata itsesi vaaralliselta UV-säteilyltä.
 

Älä unohda suojata päätäsi!

aurinkohattu
Ollessasi suorassa auringonpaisteessa on parasta suojata pääsi. Lapsilla se on erityisen tärkeää.
 

Pika-apua auringonpolttamien varalta

After sun

Auringonpolttamien välttäminen
Uusi NIVEA SUN In Shower Refreshing After Sun Lotion rauhoittaa ja raikastaa ihoa auringonoton jälkeen, ja voit käyttää sitä jopa suihkussa!
 

Liikaa aurinkoa: pikainen ensiapu

Kun olet saanut liikaa aurinkoa, tärkeintä on viilentyä, juoda runsaasti ja tietenkin mennä heti varjoon. Auringonotto saa kehosi menettämään paljon nestettä. Nesteen menetys on korvattava mahdollisimman pian. Juo siis paljon, mieluiten vettä. Siirry välittömästi pois auringosta, kun huomaat saaneesi liikaa aurinkoa. Ota haalea suihku ja rentoudu vähän aikaa. Paras apu ihon pieneen punoitukseen ovat NIVEAn after sun -tuotteet. Paksun voiteen sijasta on tärkeää, että käytät kosteuttavaa after sun -voidetta, joka levittyy helposti ja rauhoittaa ihoa. 

Huom: jos ihosi on palanut pahasti, siinä on rakkuloita, olet pahoinvoiva tai sinulla on kipuja, mene lääkäriin!

 

 

Ensiapua luonnosta

Tulehduksen tehokkaaseen viilentämiseen ja suojaamiseen voit kokeilla vedellä kasteltuja puuvilla- tai pellavakangaskääreitä. 

Niillä on viilentävä ja tulehdusta rauhoittava vaikutus. Märät kasviöljyissä liotetut pussit tai vihreät teepussit viilentävät auringonpolttamia niin ikään nopeasti: lisää muutama tippa kehäkukka- tai kamomillauutetta kylmään kääreeseen. On tärkeää viilentää altistuneita ihoalueita vähintään tunnin tai kahden ajan sekä suojata ne auringolta seuraavana päivänä. Auringonpolttaman rauhoittuminen voi kestää jopa viikon.

Rauhoittava kamomillauute

Kamomilla
Kamomillauutetta sisältävä kylmä kääre rauhoittaa ihon vaurioituneita alueita.
 

Suosittelemme sinulle