Maailma on ihommeIhosta huolehtiminen tarkoittaa meitä ympäröivästä maailmasta huolehtimista. Kaikki planeettaamme vaikuttavat asiat vaikuttavat myös meihin, terveyteemme ja ihoomme. NIVEA kunnioittaa sekä ihmisen ihon luonnollista tasapainoa että itse luontoa. Siksi me olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen joka vaiheessa. Turvallisimpien, tehokkaimpien ja kestävien ihonhoitotuotteiden luominen on matka. Uskomme jatkuvaan parannukseen. Siksi etenemme kohti todella kestävää ihoinnovaatiota kaikessa, mitä teemme – koostumuksistamme siihen, miten tuotamme ja pakkaamme ihonhoitotuotteesi.

Pyrimme käyttämään ainesosia sellaisista lähteistä, jotka kasvavat takaisin tai ovat muuten uudistuvia. Lähestymme avoimin mielin kaikkein kestävintä ratkaisua, joka voi sisältää synteettisen ainesosan luonnollisen lähteen käyttämisen sijaan.

Pakkausfilosofiamme on ”vähennä, käytä uudelleen, kierrätä”. Kehitämme jatkuvasti tuotantomenetelmiämme ja pakkauksia energian, raaka-aineiden ja päästöjen säästämiseksi.

Varmistamme myös sen, että kaikkia NIVEAn ihonhoitotuotteiden luomiseen osallistujia kohdellaan niin kuin me haluamme itseämme kohdeltavan: kunnioituksella ja välittäen.

Seuraa matkaamme ja opi, miten me NIVEAlla yritämme jatkuvasti olla huomioonottavassa vuorovaikutuksessa maailman kanssa, luodaksemme ihonhoitoa, joka suojaa sekä ihoa että luontoa.


Hankinta

KESTÄVÄÄ ALUSTA ALKAEN

Hyvät asiat tulevat parhaista mahdollisista lähteistä. Siksi varmistamme, että kaikki NIVEA-tuotteissa käytetyt ainesosat ovat turvallisia ja terveellisiä käyttää – ja siksi pyrimme käyttämään kestävästi hankittuja raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Tutkimusryhmämme etsivät jatkuvasti uusia, entistä parempia ainesosia ja vaihtoehtoisia lähteitä ympäristövaikutusten vähentämiseksi mahdollisimman paljon.

VASTUULLINEN HANKINTA

Valtaosa NIVEA-toimittajista täyttää toimittajille laatimamme code of conduct -ohjeistuksen sosiaaliset vaatimukset sekä ympäristövaatimukset – ja me autamme heitä aktiivisesti täyttämään nämä korkeat vaatimukset.

Olemme mukana metsäkadon torjunnassa suojellaksemme planeettamme biologista monimuotoisuutta ja ilmastoa. Metsäkato on yksi suurimmista ilmastonmuutoksen nopeuttajista. Ilman metsiä monet lajit menettävät elinympäristönsä ja maapallo ”vihreät keuhkonsa”. Osana metsäkadon torjuntaa käytämme Forest Stewardship Councilin (FSC) sertifioimaa paperia ja aiomme käyttää vain FSC-sertifioitua tai kierrätettyä paperia vuoteen 2020 mennessä.

Tuemme aktiivisesti kaikkea tätä varmistaaksemme, että ihonhoitotuotteemme ovat yhtä hellävaraisia planeetallemme kuin ihollemme.

KESTÄVÄ PALMUÖLJYN HANKINTA

Jotkut NIVEA-tuotteiden ainesosat ovat peräisin palmunydinöljystä – itse asiassa palmuöljyjohdannaisia käytetään 70 %:ssa kaikista kosmetiikkatuotteista. Palmuöljyn ongelma on se, että öljypalmuistutuksia varten tuhotaan usein suuria sademetsäalueita. Uskomme, että palmuöljyä on hankittava kestävästi ilman metsien hävittämistä. Palmuöljyn korvaaminen toisella kasviperäisellä öljyllä ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto, koska palmuöljykasvit ovat todella tuottoisia. Vaihtoehtoinen, vähemmän tuottava kasviöljy olisi vähemmän kestävä, koska se vaatisi enemmän maata viljelyä varten. 

Me tuemme sen sijaan siirtymistä kestävästi tuotettuun palmuöljyyn kumppaneidemme kanssa koko toimitusketjussa. Beiersdorf on liittynyt Kestävän palmuöljyn yhdistykseen (Round Table on Sustainable Palm Oil, RSPO) ja Kestävän palmuöljyn foorumiin (Forum for Sustainable Palm Oil, FONAP).

”Palm Sustainability Roadmap” (”Tiekartta kohti palmujen kestävää kehitystä”) -suunnitelman avulla aiomme hankkia vain sertifioituja, kestäviä palmuydinöljyjohdannaisia maailmanlaajuisesti. Tuemme muun muassa FONAPin laajennettuja sertifiointikriteereitä kestävämmälle palmunydinöljylle – esim. kasvihuonekaasujen vähentämistavoitteita ja palmuviljelmien kieltämistä turvemailla ja muilla korkean hiilipitoisuuden alueilla.

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2020 mennessä kaikki Beiersdorfin raaka-aineet ovat peräisin kestävistä lähteistä tulevasta palmu(ydin)öljystä. Vuoteen 2018 mennessä 63 % palmupohjaisista raaka-aineistamme oli kestävästi sertifioituja raaka-aineita (RSPO ”Mass Balance” -standardi). Jatkamme jäljellä olevan osuutemme tasapainottamista kestävyyssertifikaateilla (RSPO “Book and Request”), kunnes saavutamme täyden siirtymävaiheen tavoitteen vuoteen 2020 mennessä.

Vuonna 2018 osallistuimme ensimmäistä kertaa Carbon Disclosure Project (CDP) Forest -ohjelmaan ja saimme ”A-sijan” ponnisteluistamme metsäkadon torjumiseksi palmuöljyn toimitusketjussamme.

KESTÄVIMPIEN LÄHTEIDEN VALITSEMINEN

Olipa kyseessä uusiutuva ja luonnollinen tai synteettinen ainesosa: NIVEAlle turvallisuus, laatu ja kestävyys ovat tärkeimpiä kriteereitä ainesosia hankkiessa.

NIVEAn valinta on usein luonnolliset ja luonnosta peräisin olevat ainesosat, jotka tukevat ihon luonnollisia toimintoja. Luonnollisissa ja luonnosta peräisin olevissa ainesosissa on myös se hyvä puoli, että ne ovat uusiutuvia. Monia NIVEAn käyttämistä raaka-aineista on runsaasti ja ne ovat itsestään uusiutuvia – kuten huulirasvassamme käytetty rapsiöljy tai auringonkukan vaha, jotka ovat peräisin vuosittain kukkivilta pelloilta. Pyrimme varmistamaan, että luonnolliset ja luonnosta peräisin olevat ainesosat hankitaan kestävällä tavalla resurssien säästämiseksi.

Kokonaiskuvaa ajatellessa synteettisyys voi olla selkeä voitto planeetallemme ja myös iholle – monissa tapauksissa synteettisesti valmistetut ainesosat ovat puhtaampia ja tasalaatuisempia. Ja kun ainesosa luodaan laboratoriossa, peltoja ei tarvita kasvien ja vesikasvien kasvattamiseen. Sen sijaan kyseisiä peltoja ja vettä voidaan käyttää ruoan kasvattamiseen. Joissakin tapauksissa tämä voi tehdä synteettisesti valmistetuista ainesosista resurssien kannalta edullisemman valinnan. 

NIVEAlla me nimittäin valitsemme huolellisesti ainesosamme – ja ihosi terveys ja turvallisuus ovat aina etusijalla.

MITÄ EROA ON ”LUONNOLLISELLA” JA ”LUONNOSTA PERÄISIN OLEVALLA”?

Luonnolliset tuotteet, kuten eteeriset öljyt, valmistetaan suoraan luonnon raaka-aineista. Ne saadaan näistä materiaaleista fysikaalisilla menetelmillä (esim. tislaamalla) tai muilla valmistusmenetelmillä, mukaan lukien perinteiset menetelmät (esim. uuttaminen liuottimilla) ilman tahallista kemiallista modifikaatiota.

Luonnollisesti johdettujen ainesosien raaka-aineet – esim. kookospähkinäöljy – käsitellään edelleen, ennen kuin ne päätyvät koostumuksiimme – esim. rasvainen alkoholi. Ne saadaan aikaan määritellyillä kemiallisilla ja/tai biologisilla prosesseilla.


HYVÄ TAPA TEHDÄ HYVIÄ ASIOITA

Käytämme paljon energiaa parhaiden mahdollisten koostumusten kehittämiseen ihoasi varten. Käytämme raaka-aineita, jotka ovat turvallisia ja tukevat ihon luonnollisia toimintoja. Käytämme jatkuvasti enemmän ympäristöystävällisiä raaka-aineita.

Sitoumuksemme planeettamme ja yhteisömme suojeluun ulottuu luonnollisesti myös tapaan, jolla tuotamme NIVEA-ihonhoitotuotteita. Pyrimme vähentämään hiilijalanjälkeämme, säästämään energiaa ja varmistamaan hyvät työolosuhteet kaikille NIVEA-tuotteiden valmistukseen osallistuville.

NIVEA-tuotteiden luominen on yhteinen ponnistus, ja me tunnemme olevamme vastuussa kaikista mukana olevista. Toimittajiemme code of conduct -ohjeistuksemme asettavat korkeat vaatimukset toimittajillemme ja alihankkijoillemme – samat korkeat vaatimukset, joita me noudatamme. Olemme sitoutuneet suojelemaan ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy pakko- tai lapsityövoimaa, korruptiota tai syrjintää toiminnoissamme ja toimitusketjussa. Emme kuitenkaan tee vain vaatimuksia – autamme myös toimittajiamme luomaan kestäviä toimitusketjuja. Muiden auttaminen planeettamme suojelemisessa on NIVEAlle tervetullut tilaisuus tehdä positiivinen, yhteinen vaikutus.

SITOUTUMISEMME ENERGIANKULUTUKSEEN

Olemme sitoutuneet vähentämään hiilijalanjälkeämme – ja energiatavoitteemme ovat kunnianhimoisia. Vuoteen 2025 mennessä haluamme vähentää energiaan liittyviä hiilidioksidipäästöjä 70 % vuoteen 2014 verrattuna. Jokaista valmistamaamme NIVEA-tuotetta kohden! Aloitimme tarkastelemalla energiainfrastruktuuria kaikilla tuotantolaitoksillamme, jotka käyttävät edelleen energiaa tavanomaisista lähteistä. Vuoden 2018 loppuun mennessä saavutimme jo 59 % vähennyksen. Vaihdoimme uusiutuvaan energiaan kaikissa tiloissa, mukaan lukien suuret tuotantokeskuksemme Saksassa ja Espanjassa, lukuun ottamatta tehtaitamme Meksikossa ja Nigeriassa. Vuoteen 2020 mennessä aiomme käyttää vain uusiutuvaa energiaa kaikkialla, missä valmistetaan NIVEA-tuotteita – tämä vähentää merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjämme.


Jätteen vähentäminen

JÄTE ON RESURSSI!

NIVEA teki kauan sitten sitoumuksen ”ei jätettä kaatopaikalle” – ja olemme saavuttaneet sen jo! Yksikään pysyvistä tuotantolaitoksistamme ei lähetä jätettä kaatopaikoille. Sen sijaan kaikki jäte kierrätetään tai poltetaan lämmön ja sähkön tuottamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotannostamme aiheutuva jäte ei päädy ympäristöön. Pois heitettävästä jätteestä tehdään uutta materiaalia tai energialähde.

 

JÄTTEEN VÄHENTÄMINEN SÄÄSTÄÄ RESURSSEJA

Jätteen pitäminen poissa kaatopaikoilta on vain tarinan toinen puoli. Vähemmän jätettä tarkoittaa vähempää saastetta ja arvokkaiden resurssien pienempää kulutusta. Siksi parannamme jatkuvasti suunnittelu- ja tuotantoprosessejamme, jotta vältämme jätteet missä vain voimme. Hyvänä esimerkkinä tästä on rakastettu NIVEA-rasiamme. Käytimme ennen suuria, suorakulmaisia alumiinilevyjä, joista leikattiin rasian sivut, yläosat ja pohjat. Vuoden 2017 lopulla muutimme prosessiamme ja aloimme käyttää valmiiksi leikattuja alumiiniosia. Tämä säästää 54 g alumiinijätettä arkkia kohti – yhteensä 14 tonnia alumiinia vuodessa. Vähemmät materiaalikuljetukset ja vähempi kierrätettävä jäte tarkoittaa myös vähemmän polttoainetta kuljetuksia varten ja pienempiä hiilidioksidipäästöjä.


Pakkaus

KESTÄVÄN PAKKAUKSEN FILOSOFIA

Haluamme varmistaa, että kaikki tuotteissamme on kestävää – mukaan lukien se, jonka näet ensimmäisenä jokaisesta NIVEA-tuotteesta: sen pakkaus. Ympäristöystävälliset pakkaukset olivat asialistallamme jo vuonna 2009. ”Vältä, vähennä, käytä uudelleen ja kierrätä” -periaatteen mukaisesti käytämme pakkauksia, jotka pitävät NIVEA-tuotteet turvallisesti tuoreina, samalla kun ympäristövaikutuksemme pienenevät vähitellen.

VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN

Vähemmän materiaalin käyttö pakkauksissamme säästää arvokkaita resursseja ja auttaa välttämään jätettä. Hyvänä esimerkkinä tästä on käsivoiteemme. Kun vuonna 2016 siirryimme kevyisiin korkkeihin, säästimme noin 50 tonnia polypropeenia pelkästään ensimmäisen vuoden aikana. Jo vuonna 2013 toimme markkinoille täyttöpakkaukset mm. NIVEA Creme Soft -suihkusaippualle ja nestesaippualle. Täyttämällä NIVEA Creme Soft -suihkusaippuapullon täyttöpakkauksesta uuden pullon ostamisen sijaan säästät 75 % jätettä!

KIERRÄTYS: YMPÄRI JA YMPÄRI

Tavoittelemme kiertotaloutta hyödyntämällä yhä enemmän kierrätysmateriaaleja pakkauksissamme. Näin NIVEA edistää Beiersdorfin tavoitetta, jossa muovipakkauksista 25 % on kierrätysmateriaalia vuoteen 2025 mennessä Euroopassa. Merkittävä osa NIVEA-pakkauksista voidaan jo kierrättää. Osana Beiersdorfin vuoden 2025 tavoitetta me tavoittelemme 100 % kierrätettävää, kompostoitavaa tai uudelleenkäytettävää pakkausta siihen mennessä.


Käytön jälkeen

VALTAMERTEN KUNNIOITTAMINEN

Varmistaaksemme, että tuotteidemme vaikutus ympäristöön on mahdollisimman pieni, teemme kaikkemme, jotta mahdolliset ongelmat voidaan ratkaista välittömästi ja tehokkaasti. Hyvä esimerkki tästä on mikromuovit: jo vuonna 2013 päätimme lopettaa polyetyleenistä valmistettujen muovisten kuorintapartikkelien käytön tuotteissamme. Kaksi vuotta myöhemmin kaikki koostumuksemme olivat mikromuovittomia. Emme kuitenkaan jääneet siihen: tavoitteenamme on, että kaikki huuhdeltavat NIVEA-tuotteet, eli suihkugeelit ja shampoot, ovat mikromuovittomia Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman määritelmän mukaisesti vuoteen 2020 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi olemme poistaneet huuhdeltavista tuotteistamme samennusaineet eli kiinteät, veteen liukenemattomat synteettiset polymeerit.

Seuraava askel on nailon: aiomme poistaa kaikki nailonit tuotteistamme, joita ei huuhdella pois, vuoden 2020 loppuun mennessä.

Yksikään eurooppalaisista aurinkosuojatuotteistamme ei sisällä oksibentsonia tai oktinoksaattia, jotka ovat kemiallisia UV-suodattimia. Näillä ainesosilla epäillään olevan merkittäviä haitallisia vaikutuksia koralliriuttoihin. Eurooppalaiset aurinkosuojatuotteemme ovat siis vuonna 2018 Havaijilla hyväksytyn lain mukaisia – siinä kielletään näiden ainesosien käytön aurinkosuojatuotteissa. Jotta voimme pysyä ajan tasalla kestävään kehitykseen liittyen, seuraamme jatkuvasti uusia tieteellisiä havaintoja ja arvioimme niitä tuotteissamme käytettyjen ainesosien suhteen – ja tarvittaessa olemme valmiita toimimaan.

MIKROMUOVIT

Mikromuoveihin liittyvä julkinen keskustelu on hyvin kiistanalaista ja usein myös monimutkaista, koska termille ”mikromuovit” ei ole vieläkään kansainvälisesti sitovaa määritelmää. Käsityksemme mukaan mikromuovit ovat kiinteitä, veteen liukenemattomia muovihiukkasia, jotka ovat halkaisijaltaan enintään viisi millimetriä ja biohajoamattomia. Tästä syystä luotamme Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman UNEPin perusteltuun määritelmään.

Tiesitkö, että synteettiset tekstiilit ovat yksi mikromuovien pääasiallisista lähteistä valtamerissämme? Sen sijaan henkilökohtaiset hygieniatuotteet kattavat vain kaksi prosenttia. NIVEA ja Beiersdorf päättivät kuitenkin ryhtyä välittömästi toimiin. Siksi lopetimme mikrohelmien käytön kaikissa koostumuksissamme ja tutkimme jatkuvasti uusia ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

Aiemmin käytimme polyetyleenistä valmistettuja pieniä kiinteitä muovihiukkasia – ns. mikrohelmiä – pois huuhdeltavissa, puhdistavissa vartalonhoitotuotteissa (kuorintavoiteet, suihkugeelit jne.) ihoystävällistä kuorintaa varten. Vuonna 2013 NIVEA päätti korvata polyetyleenistä valmistetut kuorintapartikkelit ympäristöystävällisillä vaihtoehdoilla. Vuodesta 2015 lähtien tuotteemme eivät sisällä mikrohelmiä. NIVEA käyttää sen sijaan selluloosaa, piidioksidia ja risiinivahaa. Selluloosa on biohajoavaa, orgaanista materiaalia, jota esiintyy myös kasvikuiduissa. Piidioksidi on kemialliselta koostumukseltaan samanlaista kuin kvartsihiekka. Risiinivaha on luonnollinen, biohajoava raaka-aine, jonka koostumus on kova ja vahamainen.

Mikrohelmien käytön lopettaminen oli vain ensimmäinen askel. Seuraavaksi pyrimme korvaamaan mikromuoveihin perustuvat ainesosat, joita käytetään joissain tuotteissamme, jotta niistä tulisi läpinäkymättömiä ja ne saisivat niiden tyypillisen värin ja ulkonäön.

Tavoitteenamme on, että kaikkien huuhdeltavien tuotteidemme – eli suihkugeelit ja shampoot – koostumukset uudistetaan maailmanlaajuisesti jo vuoteen 2020 mennessä. Samalla korvaamme nailoniset ainesosat, joita käytämme parantaaksemme koostumusta ja tuntua joissain tuotteistamme, joita ei tarvitse huuhdella pois. Nämä ovat tuotteita, jotka pysyvät iholla pidempään, kuten esimerkiksi jotkut kasvovoiteet. Voit olla varma siitä, että meille on ensiarvoisen tärkeää tehdä kaikista NIVEA-tuotteista mikromuovittomia maailmanlaajuisesti.

LIUENNEET JA GEELIMÄISET SYNTEETTISET POLYMEERIT

Kosmeettiset ja henkilökohtaiset hygieniatuotteet voivat sisältää myös liuenneita ja geelimäisiä synteettisiä polymeerejä, joita kutsutaan joskus ”nestemäisiksi muoveiksi”. Nämä synteettiset polymeerit on mainittu mikromuoveihin liittyvissä keskusteluissa joissain maissa. Nämä aineet eroavat kuitenkin huomattavasti mikromuoveista esimerkiksi riippumattomien järjestöjen, kuten Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelmaan perustuvan yleisen tieteellisen ymmärryksen ja määritelmien mukaan. Nykyisten tutkimusten mukaan liuenneet ja geelimäiset polymeerit eivät ole osa muoveista johtuvaa vesien saastumisongelmaa ympäri maailman. Koska pyrimme jatkuvasti parantamaan koostumuksiamme ja olemaan kestävän innovoinnin eturintamassa, tuemme kuitenkin synteettisten polymeerien ympäristövaikutuksia koskevia lisätutkimuksia ja käytämme yhä enemmän niin kutsuttuja biopolymeerejä. Näin varmistamme, että NIVEA-tuotteemme tarjoavat saman ihoystävällisyyden ja korkean laadun, johon olet tottunut.