FIKSUSTI AURINGOSSA

Löydä luotettavat tuotteet koko perheelle

Aurinkotuotteemme ovat nyt entistä ympäristöystävällisempiä, mutta mitä se tarkoittaa?

Kestävä kehitys on moniulotteinen asia, johon perehtyminen vaatii poikkitieteellisen lähestymistavan. Haluamme toiminnassamme huomioida viimeisimmät tutkimustulokset, jotta voimme onnistuneesti ajaa kestävän kehityksen tavoitteitamme. Siksi kuuntelemmekin tarkasti tutkijoita, alan asiantuntijoita sekä tavarantoimittajiamme, jotka auttavat meitä kehittymään ja varmistamaan, että NIVEA SUN -aurinkotuotteet ovat ympäristöystävällisiä.

Valtaosa NIVEA SUN -koostumuksista on helposti luonnossa hajoavia ja kaikki NIVEA SUN -tuotteet ovat octinoxate- and oxybenzone-vapaita, mikä tarkoittaa sitä, että aurinkotuotteemme noudattavat Hawaii Reef Bill -lakia.
Sen lisäksi, että olemme kehittäneet koostumuksiamme, myös pakkauksissa käyttämämme raakamateriaalit on arvioitu uudestaan. NIVEA SUN -pumppupullot on tehty 100% kierrätetystä materiaalista (pois lukien korkki ja pumppu).

Vaikka kaikkia koostumuksia ja pakkauksia ei ole vielä uusittu kokonaan, olemme jo ottaneet ison askeleen oikeaan suuntaan ja teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että tuotteistamme tulee entistä ympäristöystävällisempiä.

AURINKOSUOJA, JONKA TARVITSET

Kaikki NIVEA SUN -tuotteemme sisältävät erittäin tehokaat UVA- ja UVB-suodattimet, jotka antavat välittömän suojan ja sopivat kaikille ihotyypeille. Suosittelemme lisäämään runsaasti aurinkovoidetta (aikuisen koko vartalolle sopiva määrä on 30 ml voidetta) ja välttämään auringossa oleskelua keskipäivällä klo 11-15 välisenä aikana, jolloin auringon säteily on voimakkaimmillaan. Muistathan myös lisätä aurinkovoidetta kahden tunnin välein, sillä suoja kuluu hiljalleen pois esimerkiksi uinnin, pyyhekuivauksen ja hikoilun yhteydessä.

SUOJAA KASVOT AURINGOLTA YMPÄRI VUODEN

Mikään muu osa vartalosta ei altistu auringon säteilylle yhtä säännöllisesti, kuin kasvot. Koska kasvojen iho on ohuempaa ja herkempää muuhun vartalon ihoon verrattuna, se tarvitsee erityistä huolenpitoa. Erityisesti kasvoille kehitettyjen aurinkovoiteidemme koostumus on helposti levittyvä, ne eivät tahraa ja ne sopivat hyvin meikin alle. Suojaa siis kasvosi auringon säteiltä ympäri vuoden ja aloita jokainen päivä levittämällä aurinkosuoja.


FAQ

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Miten iho ruskettuu?
Auringon UVB-säteet stimuloivat ihon pigmenttisoluja, jolloin ne suojautuvat muodostamalla ruskeaa melaniini-pigmenttiä. Keho tuottaa melaniinia luonnollisesti, se imee UV-säteilyä ja taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Melaniinin tuotanto on luontainen suojakeinomme auringonvaloa vastaan. On tärkeää tiedostaa, että kyky ruskettua sekä yksilön luontainen ihonväri vaikuttavat ihovaurioherkkyyteen.  

Mikä on oikea määrä?
Aurinkosuojatuotteen antama suoja on sidoksissa määrään. Aurinkosuojatuotetta tulee siis levittää reilusti kaikille ihoalueille. Usein unohdetut ihoalueet ovat niska, rinnan yläosa sekä jalkojen takaosat. Aurinkosuojatuotteen levittäminen on yksi avaintekijä tehokkaaseen auringolta suojautumiseen: levitä suojatuotetta aina ennen aurinkoon menemistä, jotta ihosi on suojattu heti alusta alkaen. Aikuinen tarvitsee noin 2–3 ruokalusikallista tuotetta kerralla. Lisää tuotetta kahden tunnin välein sekä aina uimisen, pyyhekuivauksen ja hikoilun jälkeen.

Voinko pidentää aurinkosuojan kestoa lisäämällä aurinkovoidetta?
Suojausteho ei parane lisäämällä tuotetta, siksi on tärkeää käyttää suurta suojakerrointa heti alusta alkaen. Suojakertoimen valinta määrittää ihosi korkeimman suojatason! Aurinkosuojan säännöllinen lisääminen päivän mittaan (kuivaamisen, uimisen jne. jälkeen), auttaa ylläpitämään halutun suojatason.

Mitä vedenkestävä tarkoittaa?
Euroopassa vedenkestävyyttä testataan laajalti käytetyn, Cosmetics Europe (kosmetiikka-alan katto-organisaatio) hyväksymän, standardin mukaan. Testiin kuuluu osuus, jossa testikäyttäjien on kylvettävä vedessä seuraavat ajat: 2x20 min (”vedenkestävä”) tai 4x20 min (”erittäin vedenkestävä”). Tämän jälkeen aurinkosuojan tulee olla vähintään 50 % alkuperäisestä arvosta. Vedenkestävyys ei siis tarkoita sitä, että alkuperäinen aurinkosuoja pysyy samana kylpemisen jälkeen. Suosittelemme siis, että lisäät aurinkosuojatuotetta uimisen ja kuivaamisen jälkeen.

Mitkä ovat suurimmat aurinkoallergian aiheuttajat?
Aurinkoallergian syynä on oksidatiivinen stressi, joka johtuu UV-säteilyn aiheuttamista vapaista radikaaleista ihosoluissa. Immuunijärjestelmä ylireagoi siihen aiheuttaen tulehdusta ja allergisia oireita. Ongelma koskee pääasiassa herkkäihoisia henkilöitä (noin 20 % väestöstä). Aurinkoallergia ei ole vaarallista, mutta se voi olla erittäin epämiellyttävää siitä kärsiville. Nämä ihmiset reagoivat tiettyihin ainesosiin, kuten tuoksuihin ja väriaineisiin. Voit yrittää välttää aurinkoallergiaa käyttämällä tasapainotettua UVA/UVB-aurinkosuojaa – UVA-suoja on erityisen tärkeä. Tuotteen pitäisi sisältää aktiivisia solunsuojaajia, kuten E-vitamiinia, eikä se saisi sisältää mahdollisia ärsytyksen aiheuttajia, kuten tuoksuja ja väriaineita.

Mitä aurinkosuojakerroin (Sun Protection Factor, SPF) tarkoittaa?
Aurinkosuojakerroin kuvaa sitä, kuinka kauan pidempään pystyt oleskelemaan auringossa palamatta, riippuen ihosi omista suojaominaisuuksista (esimerkiksi jos pystyt olemaan auringossa 10 minuuttia palamatta, SPF 10 -suojakertoimen tuote kertoo tämän ”itsesuoja-ajan” kymmenellä, jolloin pystyt olemaan auringossa palamatta 100 minuuttia). Näin ollen oma ihotyyppisi vaikuttaa aurinkosuojan kertoimeen. Ennen kaikkea aurinkosuoja toimii täydellä teholla vain, jos tuotetta laitetaan tarpeeksi. Suositeltu kertamäärä on 2 mg/cm2, mikä tarkoittaa esimerkiksi yhtä sormellista tuotetta kasvoihin tai 2–3 ruokalusikallista tuotetta aikuisen vartalolle.

Voinko käyttää kasvoille sellaisia aurinkosuojatuotteita, joita ei mainosteta erikseen kasvoille sopiviksi?
Ei ole viitteitä siitä, etteivätkö kaikki aurinkosuojatuotteemme soveltuisi myös kasvoille. Meillä on kuitenkin myös kasvoaurinkosuojatuotteita, jotka on kehitetty suojaamaan erityisesti kasvojen ihoa.

Tarvitsevatko lapset erilaisia aurinkosuojatuotteita kuin aikuiset?
Lapset ovat erityisen herkkiä UV-säteilyn aiheuttamille ihovaurioille. Heidän herkkä ihonsa on vielä haavoittuvainen, ja todella pienten lasten tapauksessa ihon luontainen suojaus ei ole vielä täysin kehittynyt. Ihon täysi paksuus ja kyky pigmentoitua tulevat vasta teini-iässä. Lapsuudenaikaiset ihon palamiset voivat aiheuttaa vanhempana ihosyöpää, joten lasten tulisi käyttää erittäin korkeita aurinkosuojakertoimia. Lapset myös nauttivat erityisen paljon uimisesta, mikä vähentää ihon omaa UV-suojaa, ja lisäksi aurinkosuoja huuhtoutuu osittain veden mukana. Tästä syystä ”erittäin vedenkestävät” lasten aurinkosuojatuotteemme kestävät vettä tavallista pidempään. Cosmetics Europen hyväksymän standardin mukaan ”erittäin vedenkestävän” määritelmä täyttyy, kun käyttäjä on vedessä 4x20 min ja tämän jälkeen hänen ihollaan on yhä yli 50% alkuperäisestä suojasta.  
Meillä ”pitkäkestoinen vedenkestävyys” on testattu niin, että käyttäjä oleskelee vedessä 6x20 min tuotteen levityksen jälkeen, jonka jälkeen aurinkosuojan on oltava yli 50 % alkuperäisestä arvosta.

Voinko käyttää viimevuotista aurinkosuojatuotetta vai onko sen vaikutus heikentynyt?
Annamme tuotteelle 12 kuukauden laatutakuun avaamisen jälkeen. Jos tuote on avattu loppukesästä ja säilytetty normaaliolosuhteissa huoneenlämmössä eikä se näytä tai tuoksu oudolta, sitä voidaan käyttää vielä seuraavana vuonna alkukesän aikana. Seuraavat merkit viittaavat siihen, ettei tuote ole enää hyvä: 
- tuoksu on muuttunut huomattavasti
- tuote on vesittynyt tai rasvainen 
- sisällön väri on muuttunut
Laajalti levinnyt luulo siitä, että aurinkosuojatuotteiden suojakerroin heikkenee ajan myötä ja että vain uudet tuotteet tarjoavat täyden suojan, ei pidä paikkaansa.

Mitä voin tehdä aurinkosuojatuotteiden aiheuttamille keltaisille vaatetahroille?
Aurinkosuojatuotteet voivat jättää vaaleisiin tekstiileihin keltaisia tai oransseja tahroja. Tahrat syntyvät siitä, että tuotteessa on tietynlaisia UV-suodattimia. Spektrinen imeytyminen aiheuttaa tietyissä UV-suodattimissa keltaisen värin ja sitä kautta keltaisten tahrojen syntymisen. Suodatinmolekyylien ja kankaan pinnan välinen vaikutus vahvistaa suodattimien imeytymistä kankaaseen. Tahra on vaikea poistaa pesemällä, ja itse asiassa se voi jopa vahvistua reagoidessaan pesuveden ionien kanssa.Jos haluat välttää tahroja, anna aurinkosuojan imeytyä kunnolla ihoon ja vältä kosketusta tekstiilien ja kovien pintojen kanssa. Jos vahinko tapahtuu ja aurinkosuoja pääsee kosketuksiin tekstiilin kanssa, voit kokeilla seuraavia keinoja:

Älä käytä valkaisuainetta.
Pese matalassa lämpötilassa, sillä kuuma vesi voi kiinnittää tahran tiukemmin kankaaseen.
Vaihe 1: Esipese 30 asteessa ilman pesuainetta
Vaihe 2: Valitse 30 asteen pesuohjelma ja käytä nestemäistä pesuainetta


SUOJAA LAPSEN IHO AURINGOSSA

Kun aurinko paistaa, on lapsen hymy herkässä. Riittävästä aurinkosuojasta huolehtiminen on erityisesti lasten kohdalla erittäin tärkeää, jotta lasten herkkä ja alati uudistuva iho pysyy suojattuna auringon säteiltä. Suosittelemme lapsille korkean suojakertoimen, mieluiten SK50, sisältävää aurinkosuojaa sekä ihon suojaamista myös vaatteilla - paksut materiaalit ja UV-suojan sisältävät erikoisvaatteet tarjoavat parhaan suojan.

TUOTTEEMME OVAT HYVIÄ SEKÄ SINULLE ETTÄ YMPÄRISTÖLLE

Valtaosa NIVEA SUN -tuotteiden koostumuksista on helposti luonnossa hajoavia ja kaikki aurinkosuojatuotteemme ovat octinoxate- ja oxybenzone-vapaita. Lisäksi NIVEA SUN -pumppupullomme on tehty 100% kierrätetystä materiaalista (pois lukien korkki ja pumppu).


KAIKKI, MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ

HAWAII REEF BILL - REEF SAFE - KORALLIYSTÄVÄLLISIÄ AURINKOSUOJATUOTTEITA

Aurinko tekee meidät iloisiksi. Sillä on suuri vaikutus hyvinvointiimme ja se stimuloi D-vitamiinin tuotantoa. Auringonsäteet voivat kuitenkin olla meille myös haitallisia, joten on tärkeää suojata iho auringolta. Siksi tehokkaita UV-suodattimia sisältävien aurinkovoiteiden käyttö on erittäin tärkeää. Tiettyjen UV-suodattimien on kuitenkin, monien muiden syiden ohella, epäilty vahingoittavan koralliriuttoja. Reaktiona tähän, Havaijin osavaltio on säätänyt 1.1.2021 voimaan tulevan lain, joka kieltää Oxybenzone- (benzophenone-3 ja Octinoxate (ethylhexyl methoxycinnamate) -nimisten UV-suodattimien käytön. Mitkään NIVEA SUNin Euroopassa myytävät tuotteet eivät sisällä näitä kiellettyjä UV-suodattimia ja ovat näin ollen koralliystävällisiä.

NIVEA SUN

NIVEA SUN ei pyri vain tarjoamaan parasta mahdollista suojaa iholle, vaan myös minimoimaan tuotteidensa ympäristövaikutuksia. Meidän aurinkosuojatuotteemme on perusteellisesti testattu, jotta ne saavuttavat korkeimmat laatu-, tehokkuus- ja turvallisuustandardit.

OXYBENZONE

Viimeaikaisten tutkimusten, joissa tukittiin koralleja laboratorio-olosuhteissa, mukaan Oxybenzonen (Benzophenone-3) epäillään nopeuttavan korallien vaalenemista.

OCTINOXATE

Octinoxaten (Ethylhexyl Methoxycinnamate) tutkimukset ja epäilty vaikutus koralleihin on vähemmän ratkaiseva, mutta koska sen vaikutus saattaisi olla samankaltainen kuin Oxybenzonella, Havaijin asettama kielto koskee myös sitä ja se on kielletty mahdollisesti koralleille haitallisena UV-suodattimena.