UUSI NIVEA SUN


INNOVATIIVINEN ANTI-STAINS AFTER WASH -TEKNOLOGIA* - SUOJAA IHOASI JA SÄÄSTÄÄ VAATTEITASI
* Auttaa vähentämään aurinkovoiteen aiheuttamia tahroja pesun jälkeen.

NIVEA SUN

SUOJAA IHOSI AURINGOLTA JA SÄÄSTÄ VAATTEESI AURINKOSUOJATAHROILTA SUOSIKKITUOTTEELLASI

TARVITSEMASI SUOJA

Kaikissa NIVEA SUN -tuotteissa on välittömän suojan antavia erittäin tehokkaita UVA/UVB-suodattimia ja ne sopivat kaikille ihotyypeille. Ihon suojaamiseksi suosittelemme käyttämään riittävästi aurinkosuojatuotteita ja välttämään altistumista auringolle klo. 11-15 välisenä aikana. Aurinkosuoja kuluu helposti pois iholta hikoillessa, uidessa ja vaatteita vaihtaessa, joten muista laittaa suojatuotetta reilusti ja lisätä säännöllisesti. 

SÄÄSTÄ VAATTEESI TAHROILTA TÄNÄ KESÄNÄ!

Muistatko vielä ajan, jolloin keltaiset aurinkosuojatahrat pilasivat valkoiset kesävaatteesi? 
Nyt sitä ei enää tarvitse pelätä! Innovatiivinen koostumus suojaa ihoasi ja säästää vaatteitasi vähentämällä aurinkovoiteen aiheuttamia tahroja pesun jälkeen, eli saat nauttia lempivaatteistasi pidempään. 
Löydä itsellesi sopivin aurinkosuoja - anti-stains after wash technology*-ominaisuus nyt myös Protect & Bronze-tuotteissa.*Auttaa vähentämään aurinkovoiteen aiheuttamia tahroja pesun jälkeen.

NIVEA SUN ANTI-STAINS AFTER WASH COMPLEX* -TUOTEPERHE

FAQ

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Miten iho ruskettuu?
Auringon UVB-säteet stimuloivat ihon pigmenttisoluja, jolloin ne suojautuvat muodostamalla ruskeaa melaniini-pigmenttiä. Keho tuottaa melaniinia luonnollisesti, se imee UV-säteilyä ja taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Melaniinin tuotanto on luontainen suojakeinomme auringonvaloa vastaan. On tärkeää tiedostaa, että kyky ruskettua sekä yksilön luontainen ihonväri vaikuttavat ihovaurioherkkyyteen.  

Mikä on oikea määrä?
Aurinkosuojatuotteen antama suoja on sidoksissa määrään. Aurinkosuojatuotetta tulee siis levittää reilusti kaikille ihoalueille. Usein unohdetut ihoalueet ovat niska, rinnan yläosa sekä jalkojen takaosat. Aurinkosuojatuotteen levittäminen on yksi avaintekijä tehokkaaseen auringolta suojautumiseen: levitä suojatuotetta aina ennen aurinkoon menemistä, jotta ihosi on suojattu heti alusta alkaen. Aikuinen tarvitsee noin 2–3 ruokalusikallista tuotetta kerralla. Lisää tuotetta kahden tunnin välein sekä aina uimisen, pyyhekuivauksen ja hikoilun jälkeen.

Voinko pidentää aurinkosuojan kestoa lisäämällä aurinkovoidetta?
Suojausteho ei parane lisäämällä tuotetta, siksi on tärkeää käyttää suurta suojakerrointa heti alusta alkaen. Suojakertoimen valinta määrittää ihosi korkeimman suojatason! Aurinkosuojan säännöllinen lisääminen päivän mittaan (kuivaamisen, uimisen jne. jälkeen), auttaa ylläpitämään halutun suojatason.

Mitä vedenkestävä tarkoittaa?
Euroopassa vedenkestävyyttä testataan laajalti käytetyn, Cosmetics Europe (kosmetiikka-alan katto-organisaatio) hyväksymän, standardin mukaan. Testiin kuuluu osuus, jossa testikäyttäjien on kylvettävä vedessä seuraavat ajat: 2x20 min (”vedenkestävä”) tai 4x20 min (”erittäin vedenkestävä”). Tämän jälkeen aurinkosuojan tulee olla vähintään 50 % alkuperäisestä arvosta. Vedenkestävyys ei siis tarkoita sitä, että alkuperäinen aurinkosuoja pysyy samana kylpemisen jälkeen. Suosittelemme siis, että lisäät aurinkosuojatuotetta uimisen ja kuivaamisen jälkeen.

Mitkä ovat suurimmat aurinkoallergian aiheuttajat?
Aurinkoallergian syynä on oksidatiivinen stressi, joka johtuu UV-säteilyn aiheuttamista vapaista radikaaleista ihosoluissa. Immuunijärjestelmä ylireagoi siihen aiheuttaen tulehdusta ja allergisia oireita. Ongelma koskee pääasiassa herkkäihoisia henkilöitä (noin 20 % väestöstä). Aurinkoallergia ei ole vaarallista, mutta se voi olla erittäin epämiellyttävää siitä kärsiville. Nämä ihmiset reagoivat tiettyihin ainesosiin, kuten tuoksuihin ja väriaineisiin. Voit yrittää välttää aurinkoallergiaa käyttämällä tasapainotettua UVA/UVB-aurinkosuojaa – UVA-suoja on erityisen tärkeä. Tuotteen pitäisi sisältää aktiivisia solunsuojaajia, kuten E-vitamiinia, eikä se saisi sisältää mahdollisia ärsytyksen aiheuttajia, kuten tuoksuja ja väriaineita.

Mitä aurinkosuojakerroin (Sun Protection Factor, SPF) tarkoittaa?
Aurinkosuojakerroin kuvaa sitä, kuinka kauan pidempään pystyt oleskelemaan auringossa palamatta, riippuen ihosi omista suojaominaisuuksista (esimerkiksi jos pystyt olemaan auringossa 10 minuuttia palamatta, SPF 10 -suojakertoimen tuote kertoo tämän ”itsesuoja-ajan” kymmenellä, jolloin pystyt olemaan auringossa palamatta 100 minuuttia). Näin ollen oma ihotyyppisi vaikuttaa aurinkosuojan kertoimeen. Ennen kaikkea aurinkosuoja toimii täydellä teholla vain, jos tuotetta laitetaan tarpeeksi. Suositeltu kertamäärä on 2 mg/cm2, mikä tarkoittaa esimerkiksi yhtä sormellista tuotetta kasvoihin tai 2–3 ruokalusikallista tuotetta aikuisen vartalolle.

Voinko käyttää kasvoille sellaisia aurinkosuojatuotteita, joita ei mainosteta erikseen kasvoille sopiviksi?
Ei ole viitteitä siitä, etteivätkö kaikki aurinkosuojatuotteemme soveltuisi myös kasvoille. Meillä on kuitenkin myös kasvoaurinkosuojatuotteita, jotka on kehitetty suojaamaan erityisesti kasvojen ihoa.

Tarvitsevatko lapset erilaisia aurinkosuojatuotteita kuin aikuiset?
Lapset ovat erityisen herkkiä UV-säteilyn aiheuttamille ihovaurioille. Heidän herkkä ihonsa on vielä haavoittuvainen, ja todella pienten lasten tapauksessa ihon luontainen suojaus ei ole vielä täysin kehittynyt. Ihon täysi paksuus ja kyky pigmentoitua tulevat vasta teini-iässä. Lapsuudenaikaiset ihon palamiset voivat aiheuttaa vanhempana ihosyöpää, joten lasten tulisi käyttää erittäin korkeita aurinkosuojakertoimia. Lapset myös nauttivat erityisen paljon uimisesta, mikä vähentää ihon omaa UV-suojaa, ja lisäksi aurinkosuoja huuhtoutuu osittain veden mukana. Tästä syystä ”erittäin vedenkestävät” lasten aurinkosuojatuotteemme kestävät vettä tavallista pidempään. Cosmetics Europen hyväksymän standardin mukaan ”erittäin vedenkestävän” määritelmä täyttyy, kun käyttäjä on vedessä 4x20 min ja tämän jälkeen hänen ihollaan on yhä yli 50% alkuperäisestä suojasta.  
Meillä ”pitkäkestoinen vedenkestävyys” on testattu niin, että käyttäjä oleskelee vedessä 6x20 min tuotteen levityksen jälkeen, jonka jälkeen aurinkosuojan on oltava yli 50 % alkuperäisestä arvosta.

Voinko käyttää viimevuotista aurinkosuojatuotetta vai onko sen vaikutus heikentynyt?
Annamme tuotteelle 12 kuukauden laatutakuun avaamisen jälkeen. Jos tuote on avattu loppukesästä ja säilytetty normaaliolosuhteissa huoneenlämmössä eikä se näytä tai tuoksu oudolta, sitä voidaan käyttää vielä seuraavana vuonna alkukesän aikana. Seuraavat merkit viittaavat siihen, ettei tuote ole enää hyvä: 
- tuoksu on muuttunut huomattavasti
- tuote on vesittynyt tai rasvainen 
- sisällön väri on muuttunut
Laajalti levinnyt luulo siitä, että aurinkosuojatuotteiden suojakerroin heikkenee ajan myötä ja että vain uudet tuotteet tarjoavat täyden suojan, ei pidä paikkaansa.

Mitä voin tehdä aurinkosuojatuotteiden aiheuttamille keltaisille vaatetahroille?
Aurinkosuojatuotteet voivat jättää vaaleisiin tekstiileihin keltaisia tai oransseja tahroja. Tahrat syntyvät siitä, että tuotteessa on tietynlaisia UV-suodattimia. Spektrinen imeytyminen aiheuttaa tietyissä UV-suodattimissa keltaisen värin ja sitä kautta keltaisten tahrojen syntymisen. Suodatinmolekyylien ja kankaan pinnan välinen vaikutus vahvistaa suodattimien imeytymistä kankaaseen. Tahra on vaikea poistaa pesemällä, ja itse asiassa se voi jopa vahvistua reagoidessaan pesuveden ionien kanssa.Jos haluat välttää tahroja, anna aurinkosuojan imeytyä kunnolla ihoon ja vältä kosketusta tekstiilien ja kovien pintojen kanssa. Jos vahinko tapahtuu ja aurinkosuoja pääsee kosketuksiin tekstiilin kanssa, voit kokeilla seuraavia keinoja:

Älä käytä valkaisuainetta.
Pese matalassa lämpötilassa, sillä kuuma vesi voi kiinnittää tahran tiukemmin kankaaseen.
Vaihe 1: Esipese 30 asteessa ilman pesuainetta
Vaihe 2: Valitse 30 asteen pesuohjelma ja käytä nestemäistä pesuainetta


TUTKIMUS & TUOTEKEHITYS

INNOVATIIVINEN NIVEA SUN ANTI-STAINS AFTER WASH COMPLEX*

INNOVATIIVINEN NIVEA SUN ANTI-STAINS AFTER WASH COMPLEX*
Kokeile uuden ajan aurinkosuojatuotteita - ensimmäisenä maailmassa ne sekä suojaavat ihoasi että säästävät vaatteitasi, sillä koostumus auttaa vähentämään aurinkovoiteen aiheuttamia tahroja pesun jälkeen. Innovatiivinen NIVEA SUN - tahroja vähentävä pesuteknologia (anti-stains after wash technology*) suojaa ihoasi ja säästää kesän lempivaatteesi tahroilta. Löydä omiin tarpeisiisi sopivimmat tuotteet.

MITEN AURINKOSUOJAINNOVAATIO TOIMII
NIVEA SUN kehitti uuden Anti-stains after wash complex* -innovaation yhteistyössä Hohenstein Instituten kanssa. Tämä testilaboratorio on arvostettu laitos tekstiilitutkimuksen alalla. NIVEA SUN -asiantuntija Dr. Lara Terstegen selittää haastattelussa, miten aurinkosuojatahrat syntyvät ja miten uusi anti-stains after wash complex* -koostumus kehitettiin.

Dr. Lara Terstegen johtaa NIVEA SUN:in tutkimus- ja tuotekehitysosastoa Beiersdorf AG:ssa.

TÄRKEIMMÄT KYSYMYKSET ANTI-STAINS AFTER WASH COMPLEX:STA*

Aurinkosuojan UV-suodattimet aiheuttavat tahroja. Miksi aurinkosuoja tahraa vaatteita?
Aurinkosuojan aiheuttamat tahrat näkyvät yleensä vasta pesun jälkeen. Keltaiset ja oranssit tahrat erottuvat hyvin vaaleissa vaatteissa, jotka ovat olleet kosketuksissa aurinkosuojatuotteen kanssa. Ne aiheutuvat tietyistä UV-suodattimista, joita aurinkosuoja sisältää. Spektrinen imeytyminen aiheuttaa suodattimien keltaisen värin, ja siitä aiheutuu tahrojen ominainen väri. UV-suodattimien ja kankaan pinnan välinen vaikutus tehostaa suodattimen imeytymistä kankaan kuituihin. Tahrat eivät lähde helposti tavallisessa pesussa. Päinvastoin: kemiallinen reaktio vesijohtovedon metalli-ionien kanssa voi jopa vahvistaa tahroja.

Tuleeko kaikista aurinkosuojatuotteista tahroja?
UV-suodattimet suojaavat ihoa haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Ne ovat olennainen osa aurinkosuojatuotteita. Sen vuoksi tahroja syntyy huolimatta siitä, mitä suojatuotetta (voide, emulsio, suihke) tai merkkiä käytetään.

Miten olette selvinneet tästä ongelmasta?
Syyn selvittämisen jälkeen aloimme kehittää koostumusta, jossa on anti-stains after wash complex*-ominaisuuus. Se on edellyttänyt tiivistä yhteistyötä Hohenstein Instituten asiantuntijoiden kanssa. Olemme tehneet yli 10 000 tuntia tutkimusta ja testanneet yli 160 ainesosaa 1000 tekstiilinäytteen kanssa yhteensä yli 2500 laboratoriotestissä. Hohensteinin asiantuntijat testasivat vielä 200 lisänäytettä tekstiileistä. Lopuksi yhdistimme kaksi ainesosaa anti-stains after wash complex* -koostumukseen, jotta saimme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Anti-Stains after wash complex* -ominaisuus poistaa vesijohtoveden metalli-ionit pesun aikana estääkseen niitä pääsemästä kosketuksiin UV-suodattimien kanssa.

TODISTETTU ARUINKOSUOJA, ILMAN TAHROJA TEKSTIILEISSÄ

Miten tuote vähentää aurinkovoiteen aiheuttamia tahroja pesun jälkeen?
Anti-Stains after wash complex* -ominaisuuden toinen ainesosa poistaa metalli-ionit vesijohtovedestä. Se imee ne ”magneettiin”, jolloin ne eivät pääse kosketuksiin UV-suodattimien kanssa. Toinen ainesosa toimii vaihtoehtoisena pysähdysasemana tietylle UV-suodattimelle. Tuloksena ionit eivät voi kiinnittyä tekstiilikuituihin, jolloin ne pystytään pesemään aiempaa helpommin pois.

Vaikuttaako uusi ominaisuus aurinkosuojan tehokkuuteen?
Ei, anti-stains after wash complex* -ominaisuus ei vaikuta millään tavalla NIVEA UV -suojaan, joka todistetusti suojaa ihoasi. Tuotteet ovat edelleenkin vedenkestäviä. Anti-stains after wash complex* -ominaisuus aktivoituu vasta pesun aikana.

Millaisia tuloksia testikäytöstä saatiin?
Testasimme uutta NIVEA SUN Protect & Moisture anti-stains after wash technology* -tuotetta 300 kuluttajalla. Tulokset puhuvat puolestaan: Yhdeksän kymmenestä kuluttajasta kertoi, etteivät havainneet lainkaan tahroja pesun jälkeen. He totesivat tuotteen vastaavan heidän odotuksiaan aurinkosuojatuotteesta, jossa on "anti-stains after wash complex*”-ominaisuus.**


*Auttaa vähentämään aurinkovoiteen aiheuttamia tahroja pesun jälkeen.
**PIU Brand Test, Maaliskuu 2016, Gran Canaria, Espanja. Testatut tuotteet: NIVEA SUN Protect & Moisture lotion SK 30, NIVEA SUN Protect & Moisture spray SK 30. Kumpaakin tuotetta testasi 150 ihmistä.